Oleificio Russo Extra panenský olivový olej zo sopečných olív Zammara IGP Sicilia, 500 ml (ročník 2023/24)
Oleificio Russo Extra panenský olivový olej zo sopečných olív Zammara IGP Sicilia, 500 ml (ročník 2023/24)
Popis
Extra panenský olivový olej zo sopečných olív Zammara IGP Sicilia (ročník 2023/24)
Objavte skutočnú jedinečnosť sicílskeho olivového oleja zo sopečných plodov, ktorý vyrába spoločnosť Oleificio Russo, ktorá je zárukou kvality a tradície. Olivové odrody Nocellara del Belice a Nocellara Etnea, chránené CHZO Sicilia, dodávajú oleju stredne intenzívnu ovocnú chuť a harmonickú rovnováhu medzi horkosťou a pikantnosťou s tónmi divokých bylín a paradajkových listov. Skúsenosti a vášeň spoločnosti Oleificio Russo sú zárukou sicílskeho oleja najvyššej kvality. Vyrába sa zo starostlivo vybraných a ručne spracovaných olív. Dôverujte skúsenostiam a vychutnajte si to najlepšie, čo Sicília ponúka. Sicílsky extra panenský olivový olej z vulkanickej oblasti značky Oleificio Russo je stávkou na istotu, kvalita a chuť sú stopercentne zaručené. Fľaša je vybavená dávkovacím uzáverom, ktorý umožňuje jednoduché dávkovanie a rovnomerné rozmiestnenie do pokrmu, čím sa zabráni zbytočnému plytvaniu. Tento extra panenský olivový olej je špecifický svojimi výraznými organoleptickými vlastnosťami: farbou, chuťou a vôňou. Je bohatý na vitamíny E a A a obsahuje vysokú hodnotu mastných kyselín. Olej Zammara IGP Sicilia neobsahuje cholesterol a olivy sa pestujú remeselným spôsobom bez nebezpečnej nebulizácie. Neobsahuje žiadne škodlivé chemikálie, hormóny, farbivá ani pesticídy.
-
Vynikajúci do šalátov, zeleniny a na grilované mäso.
-
Oblasť produkcie: Belpasso-Campobella di Mazzara (CT)
-
Nadmorská výška: 300–600 metrov
-
Olivové háje: 30–40 rokov staré, storočné stromy
-
Odrody: Nocellara dell'Etna 50 %, Nocellara del Belice 50 %.
-
Spôsob zberu: ručný
-
Obdobie zberu: od 10. októbra do 10. novembra
-
Metóda extrakcie: nepretržitý chladiaci cyklus
-
Kyslosť: 0,13–0,20
-
Vzhľad: smaragdovo zelený
-
Aróma: stredne intenzívna ovocná s nádychom zelených paradajok a artičokov.
-
Chuť/voňavosť: trvale horká a korenistá, s tónmi zelených paradajok a divokých bylín.
-
Použitie: grilované mäso, strukoviny, zelenina a stredomorské šaláty.
-
Certifikáty: IGP Sicília – garantované Ministerstvom poľnohospodárstva a lesníctva – certifikačný orgán Irvos.
Vlastnosti
Je to prírodná šťava bez akejkoľvek úpravy, veľmi vzácna prísada v stredomorskej kuchyni. Veľmi špeciálna zložka tejto vzácnej zeleniny, veľmi špeciálna zložka stredomorského olivového oleja. má antioxidačné a detoxikačné účinky znižuje riziko srdcových a cievnych ochorení spomaľuje starnutie (už na bunkovej úrovni) obsahuje vitamíny A, D, E, K obsahuje omega 3 a 6 mastné kyseliny je ľahko stráviteľný ideálny pri redukcii hmotnosti a diétach nenahraditeľné v studenej kuchyni
Skladujte na tmavom, suchom a chladnom mieste pri teplote do 20 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Zloženie: 100% extra panenský olivový olej, výberová trieda olivového oleja získavaného priamo z olív výlučne mechanickými postupmi.
Výrobca OleificioRusso – Via Papa Giovanni Paolo II, 9, 95032 Belpasso (CT) – Taliansko
Hmotnosť 500ml
Zloženie 100% extra panenský olivový olej, vybraná kvalita olivového oleja získavaného priamo z olív výlučne mechanickými procesmi.
Krajina pôvoduTaliansko
Skladovanie Skladujte na tmavom, suchom a chladnom mieste pri teplote do 20 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu
Pôvod olív Taliansko (Sicília)
Zber a lisovanie olív Október 2023
Bez alergénov
Výživové údaje na 100 ml Energetická hodnota 3762 Kj / 899 Kcal Tuk 99,9 g z toho nasýtené mastné kyseliny 14,46 g Sacharidy 0,0 g z toho cukry 0,0 g Bielkoviny 0,0 g Soľ 0,0 g